Immáron negyedszer rendezi meg a Koronázási szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója, dr. Szikora János. A szombati bemutató előtt beszélgettünk vele ars poeticájáról és arról, hogy milyen embernek látja II. (Vak) Bélát és milyennek szeretné láttatni a király személyét.
 


​Augusztus elsejétől javában zajlanak a Koronázási szertartásjáték próbái, hétvégén bemutató. Dr. Matuz Jánossal, a Vörösmarty Színház művészeti intendánsával, a liturgikus játék társszerzőjével arról beszélgettünk, milyen kutatómunka előzi meg a produkciót.


Szendrényi Éva díszlettervező a Koronázási Szertartásjátékok kezdete óta felel a produkció látványvilágáért. Az idei évben megújuló díszletről és a liturgikus játék különlegességeiről, varázsáról beszélgettünk vele.
 


Kovács Yvette Alida jelmeztervezővel beszélgettünk a Koronázási Szertartásjáték kapcsán a II. Béla korabeli viseletek jellemzőiről és arról, hogy mennyiben befolyásolja, inspirálja a Szendrényi Éva díszlettervezővel való közös munka. 
 


Cserta Balázs zenész örül, hogy idén is részese lehet a Koronázási Szertartásjátéknak, vele beszélgettünk jelenlegi munkáiról, valamint a liturgikus játék egyik zeneszerzőjével, Szirtes Edinával való közös projektjeiről.