Augusztus 3-án tartották a Székesfehérvári Királyi Napok sajtótájékoztatóját a Nemzeti Emlékhelyen, ahol dr. Cser-Palkovics András polgármester osztotta meg gondolatait a rendezvénysorozatról a sajtó képviselőivel.
 

Az eseményen a polgármester mellett részt vett dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója, valamint Drahos Béla Liszt Ferenc-díjas karmester, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője, Majoros Andor, a Nemzetközi Néptáncfesztivál igazgatója, illetve Ruff Tamás, a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar karnagya is. A Fehérvári Programszervező Kft. részéről Juhász Zsófia ügyvezető és Benkő-Igaz Krisztina szakmai vezető jelent meg.
 
 

Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András elmondása szerint „ez a másfél hét egy nagyon szép koreográfia alapján megvalósuló rendezvénysorozat, ahol minden ember megtalálhatja a hozzáillő szórakozási formát. Ez a kikapcsolódási lehetőség egyben értékkel is bír, amely értéket a kultúra tudja közvetíteni ebben a városban.” Struktúráját tekintve a Székesfehérvári Királyi Napok az előző évekhez képest változatlan: azok a típusú rendezvények és programok kerülnek az emberek elé – hasonlóan magas színvonalon –, amelyeket az elmúlt esztendők során már megszokhattunk. A polgármester hozzátette: „Ennek a rendezvénysorozatnak a legfontosabb elemét mindig az emberek jelentik.” Augusztusban a város valóban megtelik élettel, családokkal: a kisebbek és a nagyobbak egyaránt láthatóan élvezik a programokat. Remélhetőleg idén is mind a fehérváriak, mind az egészen távolról érkező vendégek jól fogják magukat érezni.

 


A szervezők ezt a jó érzést  a technika segítségével meg is szeretnék örökíteni. Arra kérik a Királyi Napokon résztvevőket, hogy osszák meg velük az emlékeket, amiket magukkal visznek majd a rendezvényekről. A közösségi média különböző felületein a #kiralyinapok2017 jeligére várják a készített fotók megosztását. A legjobb alkotásokat kiválasztja majd egy zsűri, a képek készítői pedig értékes ajándékokkal lesznek gazdagabbak. „Alapvetően az a célunk, hogy egy olyan galéria jöjjön létre a Királyi Napokról, ami 2017-ről szól. Ha hosszú évek múlva visszatekintünk az idei rendezvénysorozatra, akkor láthatjuk majd azokat az értékeket, amiket ezek a fotók őriznek meg” – tette hozzá dr. Cser-Palkovics András polgármester.

A rendezvénysorozat szerves részét képezi az augusztus 18-án és 19-én színpadra kerülő Koronázási szertartásjáték is. Idén III. Béla életének fontos állomásait mutatja be dr. Szikora János rendező. Jegyinformációért és online jegyvásárlás céljából erre a linkre kattintson!

Minden évben van egy vendégváros, akit meghívnak a Királyi Napok megnyitójára. Idén, a reformáció emléke előtt is tisztelegve, ez a város Debrecen lesz, így dr. Cser-Palkovics András a cívisváros polgármesterével közösen fogja megnyitni a Királyi Napokat augusztus 11-én. A szervezők nagy szeretettel várnak minden érdeklődőt!

A Székesfehérvári Királyi Napok részletes programja ezen a linken érhető el.
 
Fotók: Karamusko Nikolett


Képgaléria: 
...
...
...
...
...
...
...
...
...