Nagy sikerrel zajlott le jubileumi promóciós napunk, ahol  az „élő királyok” mellett - az idei évben először - az óriásbábok is tiszteletüket tették a közönség előtt.
 
Július 1-jén, 18 órakor vette kezdetét a Koronázási szertartásjáték jubileumi év alkalmából rendezett promóciós napja. A program nyitóeleme az óriásbábok idei első Fő utcai felvonultatása volt: Szent István, Szent László, Könyves Kálmán és II. (Vak) Béla királyi sétáját kísérhették végig az érdeklődők.
 

A bábok felvonulása végén a hagyományőrzők visszakísérték a tömeget a Vörösmarty Színház elé, ahol a korábbi években megkoronázott négy királyt alakító színész: Varju Kálmán, Makranczi Zalán, Egyed Attila és Száraz Dénes várta őket. A színészekkel Látrányi Viktória beszélgetett. A jelenlévők például olyan kérdésekre is megtudhatták a választ, hogy mi volt a színészek számára a legnehezebb az adott uralkodó megtestesítésében, vagy éppen, hogy milyen élmények kötik őket Székesfehérvárhoz. A beszélgetést követően kiosztásra kerültek a királyokat ábrázoló képeslapok, melyeket a színészek készségesen dedikálták. 
 

A Szertartásjátékra szóló jegyek értékesítése megkezdődött: információért és jegyért keresse fel bizalommal a Vörösmarty Színház jegyirodáját minden hétköznap, 10 és 18 óra között!

Fotók: Simon Erika
 
Képgaléria: 
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...