Trokán Nóra az idei produkcióban a címszereplő feleségét, az erős, mégis gyengéd szívű Antiochiai Annát alakítja. 
 
Először veszel részt a Koronázási szertartásjátékban. Mit tudtál előzetesen a produkcióról?

T.N.: Először két éve találkoztam a Szertartásjátékkal. Fehérvár közelében forgattam, és a városban volt a szállásunk, így nagyon szép augusztus esti élményeink születtek ott - többek között akkor láttam bele a próbákba is. Kívülről nézve is az volt a benyomásom, hogy minden adott egy igazán egyedülálló alkotáshoz: gyönyörű helyszín, óriási színpad, rengeteg néző és izgalmas témák. Ha az ember színészként ilyen körülményekkel találja szembe magát, az nagyon hívogató tud lenni.

Antiochiai Annát, III. Béla feleségét alakítod. Milyennek látod a karakterét?

T.N.: III. Béla és Anna között nagyon különleges viszony lehetett. Igazán mély szerelmi kapcsolat volt az övék, ami egy királyi házaspár esetében egyáltalán nem volt megszokott és jellemző. Béla sikeres király volt, akinek nem zajlottak óriási viszályok az uralkodása alatt. Lehet, hogy ehhez az egyik kulcs az volt, hogy kiegyensúlyozott házasságban élt egy igencsak erős nővel, aki bizonyára hatással volt a munkásságára is.

Van olyan kihívás, amelyet a helyszín adottságai okozhatnak?

T.N.: Szabadtéren játszottam már ugyan, de ekkora nézőtér még sosem vett körbe. A Koronázási szertartásjáték nem egy klasszikus színházi előadás. Az óriási színpad mellett lesznek kamerák, kivetítő - biztosan más élményekkel fogok gazdagodni, mint az eddigi tapasztalataim során.

Szerinted miért érdemes megnézni az előadást?

T.N.: Szerintem rendkívül keveset tudunk a királyaink életéről, azt leszámítva, hogy mikor uralkodtak és mik voltak az főbb intézkedéseik. Nem ismerjük behatóan a belső életüket, ami olykor igenis érdekes, tanulságos lehetett. Egy ilyen látványos előadás egyrészt óriási élményt adhat, másrészt a látottak és hallottak meg is maradnak a nézőben. Ez egy kiváló lehetőség arra, hogy az ember megismerje az uralkodóink életét, és láthassa, hogy ők is emberek voltak.