Gioachino Rossini világhírű egyházi remekművét, a Stabat Matert,
a Kossuth- és Liszt-díjas érdemes művész Rost Andrea mellett
a világ egyik leghíresebb operaházának, a moszkvai Bolsoj Színháznak
vezető szólistái adják elő: Svetlana Shilova, Maxim Paster és Petr Migunov.
 


Svetlana Shilova mezzoszoprán már diákévei alatt is színpadra lépett a szentpétervári operaház kamarazenei színházában. 1998 és 2002 között a Rimszkij-Korszakov Konzervatórium tagja volt. A Bolsoj Színházban 2002-ben debütált Marfa szerepében az ötfelvonásos Hovanscsina-operában. Oroszországban a színházi szerepein túl zenei és kulturális fesztiválok gyakori fellépője. Részese volt a 2008-as pekingi nyári olimpiai játékok kulturális programjának is.
 


Maxim Paster tenor 1994-ben az ukrajnai Harkov zenei főiskoláján végzett kórusmesterként. 2003-ban debütált az Ukrán Nemzeti Operában Verdi Rekviem című darabjában. Ugyanebben az évben lépett színpadra először a Bolsoj színházában, 2004-ben pedig a társulathoz is csatlakozott.
 


Petr Migunov basszus szintén a szentpétervári konzervatóriumban végzett. Nemzetközi énekversenyeket nyert Tokióban és Salzburgban is. Basszusszólóit a közönség már jól ismeri Beethoven IX. szimfóniájából éppúgy, mint Mozart és Gabriel Fauré rekviemjeiből. 2000-ben New Yorkban fellépett a Carniege Hall-ban és a Vivian Beaumont színházban. Ugyanebben az évben lett a Bolsoj társulatának tagja, melynek a mai napig szólistája.