Géza fejedelem, Sarolt fejedelemasszony, Szent István, Gizella királyné, Szent Imre, Asztrik püspök, Szent László, I. Géza, Salamon, Adelheid királyné és Szent Piroska a Kossuth Lajos utcában, a Bartók Béla téren, a Mátyás király-emlékműnél és az Országzászló téren várták vendégeiket Lábodi Ádám, Tűzkő Sándor, Váradi Eszter Sára színművészek és Ferenczy Noémi pedagógus vezetésével.
 
BÁBSZIGETEK
 

„Fogadó a Fehér Menyéthez”
GÉZA
és SAROLT a Kossuth Lajos utcai Táncoló lány-szobornál és a Városház téren
Az eseménysziget gazdája Lábodi Ádám, a Vörösmarty Színház művésze.
 

Aktív játékok, kvíz kérdések, egy kötelező olvasmány teljes hosszában, valamint egy vásári komédia várta a látogatókat, melyben keveredett a fiction és a nonfiction időszámításunk szerint 970-es évekből.
 
 
„Katona dolgok”
SZENT LÁSZLÓ, SALAMON, I. GÉZA a Bartók Béla téren és a Városház téren
Az eseménysziget gazdája Tűzkő Sándor, a Vörösmarty Színház művésze.
 

Fegyverbemutatók, nagy csaták, lovacskák, izgalmas játékok és A három király mondája fogadta a vitézoskola lelkes tanoncait.
 
 
„Lányok, lányok, szép virágok – Királynék szigete”
GIZELLA, RHEINFELDI ADELHAID, SZENT PIROSKA a Fő utcai Mátyás király-emlékműnél
Az eseménysziget gazdája Váradi Eszter Sára, a Vörösmarty Színház művésze.
 

Kézműves foglalkozások, középkori piac, különleges hangszerek, tánc és egy igazi menyasszonyköszöntő – nem hiányzott semmi a királylányosdihoz.
 

A szigeten folyamatosan szólt a muzsika a Sub Rosa régizenei együttes, a Musica Historica régizenei együttes, a Hungaricum együttes és a Hermann László Zeneiskola tanárainak előadásában.
 

„A múlt kútja”
SZENT ISTVÁN, SZENT IMRE, ASZTRIK PÜSPÖK az Országzászló téren
Az eseménysziget gazdája Ferenczy Noémi, a Ciszterci Szent István Gimnázium igazgatóhelyettese.
 

A székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai mese- és zenehallgatással, bársonyszékes beszélgetésekkel, versmondással, mesejátékkal, a hagyományokból táplálkozó modern hangzású koncertekkel, ételkóstolóval, háromdimenziós aszfaltrajzzal, egy 240-es méretű cipővel és kreatív játékokkal csalogatták a látogatókat a szigetükre.
 

A vasárnapi bársonyszékes beszélgetés vendége a Vörösmarty Színház igazgatója, Szikora János volt, aki mesélt a Koronázási Ünnepi Játékok jövő évi terveiről is.
 
 
BÁBTALÁLKOZÓ

Délben és délutánonként minden óriásbáb zeneszóval és táncosokkal kísérve indult el szigetéről a Fő utca felé a Hotel Magyar Király elé egy nagy találkozóra.

Óriási tömeg várta az óriások indulóját
 

Rumi László csodaszarvasával hívta meg a bábokat a nagy találkozóra
 
 

Nagy volt az öröm és csodálkozás a Hotel Magyar Király előtt
 

A találkozók után az óriásbábok visszatértek szigeteikre, ahol már várták őket a matricavadászok
 
 

...
...
...
...
...
...
...
...