A Koronázási Ünnepi Játékok kiemelkedő látványossága a Fény utca.
történelmi belvárost átszelő Fő utca házainak falain soha nem látott képregény csábította izgalmas időutazásra a vendégeket. 

A rendkívül impozáns illusztrációk alapján készülő animációs történet a Képes Krónika, az Anjou Legenda és a Vásári Kódex képanyagát feldolgozva, monumentális méretekben mutatta be Szent István életének epizódjait. A grafikai látványtervek Magyarósi Éva vezetésével készültek.
 
Magyarósi Éva grafikus
A kis létszámú csapatnak nagy kihívást jelentett a Fény utca megalkotása, hiszen minden képi látvány egy teljesen más gondolkodásmódot igényelt. Az, hogy egy állókép hogyan tud mozgóvá válni, hogyan lehet valami még szemléletesebb, több és informatívabb, rengeteg kísérletezéssel jár. Külön élmény a munkában, hogy az egyes állóképek már önmagukban is történetet mesélnek el: vizsgálatukkal egyre több részlet bukkan fel, ami által a cselekmény is sokkal színesebbé, többrétegűvé válik. Érzésben ez a munkafolyamat kicsit ahhoz hasonlítható, mint amikor egy poros padlás egyik zugában felfedezünk egy kopott fényképalbumot rengeteg ismerős-ismeretlen karakterrel, akiknek alakján az idő nyomot hagyott. Szó szerint is, hiszen a forrásanyagban számos képen „úrrá lett a történelem”, megkoptak, sérültek, így feladattá válik a textúrák retusálása, kipótlása is. A vetített képek cselekményének értelmezésében a nézőket Hartvik püspök István-legendájának szövegei segítik. A látványok esztétikai élményét a gazdag ornamentikák burjánzása teszi még emeltebbé. Az idő rövid volt, a feladat nagy. Mi is izgatottan vártuk a végeredményt.
 

Szent István életének legendáriuma
 
1. A magyarok hazatérése
A magyarok Pannónia dús területére érkeznek. Szvatopluktól egy arab telivérért megveszik a földet. Szvatopluk seregét legyőzik, és letelepednek.
 
2. A remény fia
István apjához, Géza fejedelemhez angyali hírnök érkezik: „Születendő fiad lesz a magyarok első keresztény királya”.
 
3. Házasság
Bajor Gizella lesz társa az életben és az uralkodásban.
   
4. Háborúság
Békés élet helyett lázadókkal való küzdelem várja.
   
5. A korona szentsége
Olajkenettel felkenve a királyi méltóság diadémjával megkoronázzák.
   
6. Az országépítő
Keresztény országot épít, területét tíz püspökségre osztja.
   
7. Sorscsapás
Utódjául kiszemelt fia, Imre herceg, egy vadászaton váratlanul meghal.
   
8. Országfelajánlás
István király magát s királyságát Mária oltalma alá helyezi.
   
9. Az Ég fia
Szent teste csodatévő erejével segíti a rászorulókat.